I ett av världens största exportländer av papper, massa och andra skogsprodukter är Norrköping den kommun med flest anställda inom pappers- och massaindustrin.

I en ledarkrönika i NT reflekterar Edvard Hollertz kring bilden av Norrköping. Enligt honom är bilden föråldrad. Textilstaden Norrköping är sedan länge ogiltig och Hollertz menar att detta förmedlar en felaktig beskrivning av en stad som istället skulle kunna lägga beslag på epitetet Sveriges pappershuvudstad.

Edvard Hollertz nämner att det finns tre pappersbruk i Norrköping. Braviken som ägs av Holmen Paper, Skärblacka som tillhör BillerudKorsnäs och Fiskeby som kontrolleras av Fiskeby Holding. Genom att slå ihop tillverkningen av papper och paperboard/förpackningar från de tre bruken blir Norrköping den kommun i Sverige med störst totalproduktion.

Enligt Hollertz är det bekymmersamt att berättelsen om textilstaden Norrköping fortsätter att dominera i en tid då industrin har svårt att locka och anställa unga. Han refererar JohSjö-gruppens vd Thomas Lundell:
– Vi behöver visa att vi har en levande och livskraftig industri där det finns goda utvecklingsmöjligheter för unga.

Klicka här för att läsa hela ledarkrönikan.