Briljanta och hållbara förpackningslösningar dominerade den 22:a upplagan av European Carton Excellence Award. I september 2018 tillkännagavs vinnarna inför en internationell publik i Riga.

Vinnarna i de olika kategorierna av European Carton Excellence Award presenterades under The ECMA Annual Congress 2018. Galan, som hölls den 20–21 september i eleganta Riga, var som vanligt beströdd med anslående och genomtänkta bidrag.

Vinnare av utmärkelsen Carton of the Year blev Moët 6 mini Moët pack av Van Genechten Packaging (se bilden). Förpackningen är avsedd för 6 miniflaskor av Moët Imperial och 6 mini Golden Flutes. I juryns motivering står bland annat att Van Genechtens förpackning kännetecknas som ”att öppna en låda av skatt; hur produkterna presenterades, spektakulär”.

För andra året innehöll 2018 års European Carton Excellence Award även en utmärkelse i form av Public Award. Den nya kategorin bidrog återigen till att öka genomslaget för galan och priset gick till turkiska Omaks Packaging för deras Startskin #mask Boss VIP.

Läs mer om Carton Excellence Award 2018.