”På Fiskeby finns det flera olika områden att jobba inom.
Jag vill lära mig så mycket som möjligt och det finns det möjlighet för.”

Om Jamil

Ålder: 25 år.
Sommarjobbade på Fiskeby som: Virapassare på kartongmaskinen.
Tidigare arbetslivserfarenhet: Har tidigare jobbat inom industrin på en fabrik.
Gör idag: Är anställd på Fiskeby och jobbar som Massaberedare.
Intressen: Umgås med min partner och vänner.

Hur kom du i kontakt med Fiskeby?

Jag såg en annons på LinkedIn och sökte jobbet. Jag fick komma på en intervju och började jobba en månad senare.

Vad sommarjobbade du som?

Jag sommarjobbade som Virapassare på kartongmaskinen. En arbetsdag för mig började ofta med att jag pratade ihop mig med mina kollegor i 5-10 minuter, sedan gick jag och förberedde mina arbetsuppgifter och gjorde en rondering. Då gjorde jag bland annat rent filter och kollade att pumpar och motorer fungerade som de skulle. Sedan tog jag en kaffepaus med mina kollegor för att därefter fortsätta med mina arbetsuppgifter.

Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom industrin?

Jag har jobbat på en annan fabrik tidigare, så jag hade erfarenhet från industrin. Jag har lätt att lära mig hur maskiner fungerar. Inom industrin är säkerheten alltid viktig och jag känner mig väldigt trygg när jag jobbar på Fiskeby. Mina kollegor är väldigt noga med säkerheten och är hjälpsamma kring hur man ska jobba säkert. Ingen gör något för att ”visa sig duktig”, utan säkerhet går först.

Vad gör du idag?

Jag är faktiskt kvar på Fiskeby då jag blev erbjuden en ny tjänst här efter mitt sommarjobb. Jag har fått lära mig flera delar inom produktionen och har bland annat hjälpt till mycket på torken och beredningen. Idag jobbar jag som Massaberedare.

Jag valde att vara kvar på Fiskeby efter mitt sommarjobb för att jag tycker det är spännande och utmanande att jobba här. På Fiskeby finns det flera olika områden att jobba inom och det finns mycket att lära sig. Jag vill lära mig så mycket som möjligt och det finns det möjlighet för. Det är både utvecklande för mig personligen och det är också bra att kunna täcka upp för kollegor vid behov.

Vad tycker du om att jobba skift?

Det fungerar jättebra. I början var jag lite skeptiskt, jag gjorde det på min förra arbetsplats och då fungerade det inte lika bra. Men på Fiskeby har det varit på ett annorlunda sätt och just nu kan jag inte se mig själv jobba på något annat sätt.

Jag tycker att skiftarbete skapar en variation och jag har mer tid för återhämtning. Det finns mycket tid att göra saker på sin fritid. Under sommaren var jag ibland ledig några dagar i följd och då hade jag tid att åka i väg på semester några dagar.

Vad är det bästa med att jobba på Fiskeby?

Det bästa är gemenskapen. Det är en bra arbetsmiljö med bra kollegor, vi jobbar tillsammans och vi skrattar tillsammans. Min chef är också jättebra och stöttar och pushar mig framåt. Jag jobbar hårt och jag känner att jag får uppskattning för det.

Något annat du vill lyfta kring ditt sommarjobb?

Tveka inte att söka sommarjobb på Fiskeby – det är en livserfarenhet!